Bu ihale şimdiden merak konusu oldu
Oldu olmasına da bu ihale yapılmalı mı yapılmamalı mı orası da ayrı bir konu.
Zonguldak'ta bildiğiniz gibi sahil kıyı düzenleme Projesi'nin ilk adımı atıldı.
9 Mart'ta ihalesi Toki tarafından yapıldı ve yine Toki tarafından yer teslimi yapılmasından sonra Valilik tarafından da saha içinde buluna 13 esnaf ta işyerlerini boşaltma talimatı verildi. Şu anda esnaflar işyerlerini büyük bir hızla boşaltılıyor.
Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen töre sonrasında vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Ömer selim Alan ve milletvekilleri Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu ile beraber projenin gerçekleşeceği sahilde incelemelerde bulundular. Başkan Ömer selim Alan burada hem sahil projesi hem de diğer projeler ile ilgili bilgeler verdi.
Belediye başkanı Selim Alan, "proje bittikten sonra işyerlerini boşaltan esnaflara aynı şekilde işyerleri ihalesiz olarak mı verilecek" sorusunu yanıtladı. Başkan Alan ihale yapılacağını söyledi.
Ayrıca İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük'te yaptığı açıklamada, ihale yapılması gerektiğini ve herkesin eşit şartlarda yarışma imkanına kavuşması gerektiğini söyledi.
Dedim ya proje bitmeden ihalesi şimdiden tartışma yarattı.
Kimine göre bu ihale yapılmamalı ve boşaltan esnaflara verilmesi
kimine göre de ihale yapılarak kim kazandıysa o almalı
peki hangisi doğru olur
yıllardan beri orada ekmek yiyen esnaflar mı
yoksa eşit şartlarda ihaleye girerek ihaleyi kazanan yeni esnaflar mı
İki ucu keskin bir bıçak durumu
Bu Zonguldak'ta daha çok tartışılacak bu su götürmez bir gerçek.
**
GÖZ BEBEĞİMİZ ERDEMİR 55 YAŞINDA
Ereğli ilçemizde kurulu olan ve kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, 55 . kuruluş yıldönümün kutluyor.
55. Yılını kutlayan Erdemir'in başarıları ülke sanayisi ve ekonomisine sağladığı katma değer her geçen gün artıyor.
Türkiye'nin ilk yassı çelik üreten fabrikası Erdemir, 12 Şubat 1960'ta Kurucular Anlaşması imzalanmasının ardından, 28 Şubat 1960’ta kabul edilen 7462 sayılı bir kanunla kurulmasına karar verildi. 11 Mayıs 1960’ta “özerk yapısıyla” kuruluşu resmen tescil edilen Erdemir, 1961’de başlayan ve 42 ay gibi bir sürede tamamlanarak 15 Mayıs 1965’de 500 bin ton ham çelik, 400 bin ton yassı çelik üretimi kapasitesiyle yol aldı.
“Ayşe" isimli yüksek fırınla üretime başladıktan sonra “Zübeyde”yi de hayata geçiren Erdemir, 2008’de, tamamen Türk mühendis ve işçileri ile yenilediği “Ayşe” ile üretimini sürdürdü. Bünyesine; İskenderun Demir ve Çelik A.Ş (İsdemir), Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Ş (Ermaden), Erdemir Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (Erdemir Mühendislik), Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem), Erdemir Romania S.R.L. ve Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd.’yi katarak “Erdemir Grubu” adını alan şirket, 27 Şubat 2006’ta AK Parti hükümeti tarafından özelleştirilerek, OYAK’a devredildi.
Erdemir bünyesinde istihdam etiği binlerce çalışanı ile, ekonomiye kazandırdığı katkılarla hem ilimizin hem bölgemizin ve hemde ülkemizin gururu. Dünyada dasaygın bir yeri bulunan Erdemir'in daha da büyümesi ve gelişmesi hepimizin ortak amacıdır.
Erdemir'in kuruluşunu kutluyorum.
**
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini tebrik eder hayırlara vesile olmasını yüce Allah tan niyaz ederim.