Saadet Partisi İl Kongresi, Burak Erol'un başkan adaylığı ile tek listeyle gerçekleştirildi.
Burak Erol, yeni yönetimi ile güven tazeledi.
Özetle, SP içindeki tüm siyasi gelişmeler, karşı ataklar, aday çıkarmalar ve istifalara rağmen SP Genel Merkezi yola Burak Erol ile devam edecek.
Hemen belirtelim….
İstifa eden siyasetçiler SP'den değil, yönetimlerden istifa etti, dolayısı ile bir başka partiye geçmeleri şimdilik sözkonusu değil…
***
Kongreden önce SP gibi bir partide, birbirine sıkı sıkıya bağlı siyasi aktörlerin, böyle bir "ayrılığa" düşmelerinin sebebi ne olabilir?..
Kamuoyuna yansıyan gerekçe, SP İl Başkanı Burak Erol'un, parti yöneticilerini şirketinde çalışan "personel" gibi görüp, sürekli emrivaki yapması, "azarlar gibi" konuşması, egolu tavrı ve benzeri kişisel nedenler olarak belirtiliyor.
Yani, fikir veya siyaset ayrılığı yok…
SP yönetimlerinden istifa eden isimler "önemli" isimlerdir. Bunlardan SP eski İl Başkanı Sadık Kar, Musa Yüce, Yusuf Çetin ve birlikte çalıştıkları ekip arkadaşları uzun yıllar SP'ye hizmet etmiş siyasetçiler...
Partiden istifa etmeyişleri önemli bir gösterge…
Bu durum, bugün kişisel nedenlerle ortaya çıkan ayrılığın kongreden sonra düzelebileceğine işaret olabilir.
Bu arada Sadık Kar'ın kongreye katılan isimler arasında yer aldığını da belirtmiş olalım.
***
Burak Erol, "uzaktan" öyle görünüyor…
İlk bakışta kendini beğenmiş, üstten konuşan, egolu bir tavrı olduğunu düşünmek mümkün…
Ancak bir "çay sohbeti" kadar kendisini dinlediğiniz zaman öyle olmadığı, aslında son derece tevazu sahibi, bilgili, görgülü, hatta esprili bir kişiliğe sahip olduğu anlaşılıyor.
Türkiye ve dünya siyasetine ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi, Milli Görüş'e gönülden bağlı, idealist bir siyasetçi…
İstifa eden SP ilçe başkanları ve parti yöneticileri dahil, hiç kimseye "kırgınlık" göstermiyor, parti içinde hiç kimseyi kaybetmek lüksüne sahip olmadıklarını, aksine herkesi kazanmak gerektiğini ısrarla vurguluyor, bu görüşlerinde samimi olduğu anlaşılıyor.
Şu sözleri çok önemli…
" Saadet Partisi, sadece benim veya teşkilat yöneticileri ile üyelerimizin değil, Türkiye'nin partisi'dir, milletimizin partisidir. Saadet Partisi demek Milli Görüş demektir. Milli Görüş'ün tersi " gayrı milli görüş" olur ki, bizim milletimiz böyle bir görüşe sahip değildir. Aslında herkes milli görüşçüdür."
***
SP İl Başkanı Burak Erol'un, kongreden önce parti içinde meydana gelen gelişmeleri nasıl değerlendirileceği merak ediliyor.
Kongreden sonra ne olacak?..
Yollar ayrılacak mı, yoksa yeniden birlikte yürünecek mi?..
İl Kongresi'nde Burak Erol başkanılğında yeni bir yönetim oluştuğuna göre, şu anda görevlerinden istifa eden parti yöneticilerinin durumu ne olacak?..
Burak Erol, Saadet Partisi'ne ivme kazandırmak, üye sayısını ilk aşamada en az 10 bin'e çıkarmak, gündemi belirleyici çalışmalar yapmak istiyor.
Bütün bunları sağlamak üzere yeni yöneticiler ve yeni bir yönetim anlayışı ile yola çıktığı anlaşılıyor.
Eskilerden destek alıp, yenilerle yola devam etmek…
Burak Erol'un Saadet Partisi'nde uygulamak istediği yol haritası bu olsa gerek…