TÜBİTAK, HAVELSAN, TUSAŞ, TAİ, ROKETSAN, MKEK, EPDK, TENVA, TPAO..
Sanırım adı geçen kurumları aranızda bilmeyen veya duymayan yoktur öyle değil mi
Her biri kendi alanında ülkemizin hayati ve dev kurumlarıdır.
Her biri savunma ve enerji de bir markadır
Ve bu savunma ve enerjinin dev kurum temsilcileri Filyos Çalıştayı'nda buluştu.
Her biri dünyaya kendi ispatlamış dev kuruluşlar
Adeta yıldızlar geçidi gibiydi..
Çalıştayın Şampiyonlar Ligi’nde farkı yoktu adeta..
Aynı şampiyonlar liginde ki en güçlü takımlar gibi, yıldız isimleri..
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nce 12-13 Şubat’ta (Cuma-Cumartesi) 'Yatırım, üretim ve istihdam, Gelecek Filyos'ta Şekilleniyor ' konulu olarak gerçekleştirilen Filyos Çalıştayı gerçekten mükemmeldi. Tüm bu dev kurum ve kuruluşların yöneticileri, Cumhurbaşkanlığı Savunma sanayi Başkanı, Milli Savunma Üniversitesi’nin yetkilileri ile kamuoyunun çok yakından tanıdığı isimlerin ve tanınmış 20 üniversitenin akademisyenleri de dahil tüm dikkatler Zonguldak’taydı.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile beraber ülkemizin en büyük kurumların yöneticileri olan;
-Türkiye Petrolleri A. O. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin,
-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün,
-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan,
-TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal,
Çalıştaya ilk gün on-line olarak katıldılar.
Ve her biri kendi kurumlarının Filyos Projesi kapsamında yaptıkları ve yapacakları çalışmalarını anlatılar, projenin önemine değindiler. Ve burada duyduklarım bir Zonguldaklı olarak beni gerçekten çok memnun etti. Nasıl mutlu olmayayım ki, İlimizde yapılan yatırımın sadece ilimizi değil, bölgemizi değil tüm Türkiye’ye ve dünya deniz ticaretini çok yakında ilgilendiriyor.
Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılış töreninde ilk konuşan Rektör Mustafa Çufalı, Zonguldak’ın ve bölgemizin geleceğinin Filyos ile şekilleneceğini, Zonguldak’ın kalkınmasın lokomotifi olacağına vurgu yaptılar.
Filyos Çalıştayı’na ikinci gününde Savunma, Enerji ve Üretim devlerinin: on-line olarak
"Enerji", "Lojistik", "Elektrikli Teçhizat-Elektronik ve Optik Ürünler İmalatı", "Savunma sanayi İmalatı", "Makine ve Ulaşım Araçları İmalatı" ve "Sağlık Bilimleri" alanlarında alanında oturumlar gerçekleştirilirken, bahsettiğim savunma, enerji ve üretim devleri olan TÜBİTAK, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, MKEK, EPDK, TPAO gibi dev kurumların yöneticileri ve üst düzey yöneticileri uzmanları katıldı.
ENERJİ OTURUMUNDA; EPDK, TENVA, TÜBİTAK VE TESPAM YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'dan Mecnun Korkmaz'ın moderatörlügünde düzenlenen Enerji Oturumunda; Türkiye Enerji Vakfı'ndan (TENVA) Buğra Kenar, EPDK Doğal Gaz Dağıtım Grup Başkanı Burak Tüfekçioğlu, TÜBİTAK'dan Doç.Dr.Fehmi Akgün, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Genel Sekreteri Neşat Gündoğdu ve Ufuk Üniversitesi Prof.Dr.Sencer İmer gibi isimler yer aldı.
TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’DA MODERATÖRLÜK YAPTI
Ardından ise Zonguldak TEKNOPARK Genel müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ferdi Kesikoğlu'nun moteratörlüğünde ise Lojistik Oturumu ve TOBB Başkanı Rifathisarcıklıoğlu'nun moderötörlüğünde ise "Elektrikli Teçhizat -Elektronik ve Optik Ürünler İmalatı Oturumu ve "Makine ve Ulaşım Araçları İmalatı Oturumu" yapıldı. Oturumlarda konunun uzmanları katılarak görüşlerini açıkladılar.
SAVUNMA SANAYİNİN DEVLERİ FİLYOS ÇALIŞTAYINDA BULUŞTU
TOBB'dan Prof. Dr. Ramazan Aktaş Moderatöründe gerçekleştirilen Savunma Sanayi İmalatı Oturumuna; ROKETSAN Tedarik Zinciri ve Lojistik Genel Müdür yardımcısı Akın Toros, MKEK Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Keskinkılıç, ROKETSAN'dan; Mehmet Boyacıoğlu, Fikri Murat Dirik ve Özgür Kılıç, TÜBİTAK SAGE Araştırma İş Geliştirme ve Strateji Birimi'nden M. Mustafa Kestir, HEVELSAN Eğitim ve Simülasyon Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Solmaz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Mustafa Kaya ile Milli Savunma Üniversitesi, TUSAŞ ve TAİ'den yetkililer katıldı. Ayrıca Sağlık Bilimleri (Tıp, Diş ve Eczacılık) Alanı Oturumu da gerçekleştirildi.
Çalıştay, online olarak Paralel Çevirimiçi Yuvarlak masa oturumlarından sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın Moderatörlüğünde gerçekleştirilen müzakere ile son buldu.
Her biri zamanla yarışan, 24 saat bile yetmeyen bu kurumların tepe yöneticilerini sen gel bir çalıştayda saatlerce bir arada tut, konuşma yapsınlar, projelerini anlatsınlar
Tek kelimeyle profesyonelce düzenlenmiş mükemmel bir organizasyon
REKTÖR MUSTAFA ÇUFALI VE EKİBİNİ KUTLUYORUM..
Ülkemizin en tanımış üniversitelerinde bile böylesine kapsamlı ve geniş katılımlı bir organizasyonun düzenlendiğini ben daha duymadım. Bir kere böylesine kapsamlı ve geniş katılımlı bir çalıştayın düzenlenmesi nedeniyle ilk olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı’yı ve ekibini kutluyorum.
Böylesine önemli bir çalıştay kadar bu çalıştayı ilimizde düzenleyerek büyük bir atılım yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ve Rektörünü kutlamamak olmazdı
Tebrikler Mustafa Çufalı ve ekibi..
ZBEÜ bu çalıştay ile birlikte kalite çıtasını daha da yükseltmiş bulunuyor.
ÖMER ÜNAL’IN MUTLULUĞU
Ve tabi ki Türkiye’nin en önemli yatırımın yapıldığı Filyos Beldesi’nin Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın çalıştaya konuk olan davetlilerin anlattıkları karşısında ki haklı olarak hissettiği sevinci ve mutluluğu görmenizi isterdim doğrusu.
Dile kolay
Nüfusu 2-3 yıl içinde yüzlerce- binlerce artacak olan,Karadeniz’de keşfedilen 405 milyar metreküp doğalgazın kara çıkış noktası olan, TPAO tarafından 1 Mart’ta doğalgaz kara bağlantısı tesisi için kazma vurulacak olan, Türkiye’ni en stratejik, en önemli merkezi olacak olan
Filyos’tan bahsediyorum.
Şen an belde ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde ilçe yapılması kuvvetle muhtemel olan Filyos beldesinden bahsediyorum.
VALİ MUSTAFA TUTULMAZ’IN YOL YAPILMALI MESAJINI SİYASİLER DİKKATE ALMALI
Çalıştayın açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz’ın, özelikle Filyos Projesinin batı bağlantısını sağlayacak olan yani Filyos-Zonguldak duble karayolunun bir an önce yapılması yönünde ki mesajını siyasiler bence dikkate almalı.
**
KORONA RİSKİ ALTINDAKİ POLİS-JANDARMA’YA AŞIDA ÖNCELİK TANINMALIDIR
Bir önceki yazımda gazeteciler olarak aşıda öncelik istediğimiz açık açık yazmıştım ancak sadece biz değil elbette polis ve jandarma da biz sahada da çalışan gazeteciler gibi yüksek risk altında.
Sağlık çalışanlarından sonra en fazla kamu şehidi olan, sahadan hiç ayrılamadan 7/24 görev yapan polisler kesinlikle aşıda öncelik tanınmalıdır
Aynı şekilde 7/24 halkın içinde görev yapan Jandarma’ya da aşıda öncelikli tanınmalı
Allah rızası için şu polis ve jandarma personelini bir hatırlayın
Sahada en fazla olan onlar, en fazla risk altında en fazla çalışan ama sesleri çıkmayan bu insanların değerini bilin ve şu aşı önceliğini de onlara verin.
Yetkililer bu sesi duymalı
**
GÜNÜN SÖZÜ: Nereye gittiğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin hiç bir önemi yoktur.