20 küsur yıl önce , aynı zamanda " yayın koordinatörü" olarak görev yaptığım Mavi Liman Dergisi nde " Selamsız Beldesi " başlıklı bir yazım yayınlandı.

Ünlü sinema sanatçısı Şener Şen in başrolünü üstlendiği "Selamsız Bandosu" isimli sinema  filminden esinlenerek yazdığım bu yazı nedeniyle o tarihte Çatalağzı Belediye Başkanı olan Cengiz Kınay uzun süre bizimle dargın durmuştu.

Şimdi sırası gelmişken bir hakkı sahibine teslim edelim…

Cengiz Kınay, Çatalağzı'nda belediye başkanlığı yapmış siyasetçiler arasında beldeye yaptığı hizmetler bakımından ön sıralarda yer alacak isimlerden biriydi.

Çatalağzı'nda doğup büyüdüm…

Çocukluk ve gençlik yıllarımın bir kısmı Çatalağzı nda geçti…

Rahmetli dedem Çatalağzı nın kıdemli muhtarıydı, nam-ı diğer "goca muhtar" Hüseyin Güneş, Çatalağzı nın köy statüsünde olduğu zamanlarda 14 yıl kesintisiz muhtarlık yaptı, belediyenin kurulmasına öncülük edip, kurucu üye olarak görev aldı.

Çatalağzı Belediyesi 1954 yılında kuruldu, bizim çocukluk ve gençlik yıllarımızda belde yerleşim, nüfus yoğunluğu, ticaret hacmi bakımından emsallerinden ileride olması yanında, elektrik üretimi ve demiryolu taşımacılığının da merkezi durumundaydı.

Spor, özellikle futbol ileri düzeydeydi, sinesinden Çatalağzı Demirspor ve Işıkspor gibi iki efsane kulüp çıkarmıştı.

60-65 yıl öncesinden Ziraat Bankası şubesi ve daha sonra İş Bankası şubesi ile iki banka şubesi bulunan gelişmiş beldeler arasında yer alıyordu.

Sonra ne olduysa, nasıl olduysa önce banka şubeleri kapandı, nüfus gitgide azaldı, işyerleri birer birer kapanmaya başladı, polis karakolu gitti, belediye ekonomik zorluklar nedeniyle hizmet üretemez duruma geldi…

Eren Enerji nin bir ölçüde fiziki ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sağladığı destekler de olmasa  tam bir  "selamsız beldesi" haline gelecek.

*

Türkiye seçim sath-ı mailine girmiş durumda…

2024 Mart ayında yerel seçimler yapılacak.

Bu kapsamda Çatalağzı Belediye Başkanlığı için birçok siyasi partiden birçok aday çıkacak…

Çatalağzı halkının adaylardan beklentisi o dur ki, bundan böyle hiçbir aday sadece siyasi argümanlarla, sloganlarla, klişeleşmiş laflarla ortaya çıkmasın.

Bu seçim öncesinde, " Yepyeni bir Çatalağzı " için, büyük düşüncelerle ve devletimizin desteğinin de sağlanarak uygulanabilir projelerle ortaya çıkılsın.

Çatalağzı için başta fiziki projeler olmak üzere, ekonomik, sosyal ve kültürel projelerle halkın huzuruna çıkılıp, bu projelerin hangi koşullarda nasıl uygulanacağı halkımıza anlatılsın.

Çatalağzı nın sıradağlar arasında sıkışıp kalmış bir belde olmaktan kurtarılıp, Göçükaltı, Ömerağzı ve Işıkveren sırtlarının denize bakan yamaçlarında imar düzenlemeleri ile yepyeni bir şehir kurulup kurulamayacağı, bunun için mesela  TOKİ desteği sağlanıp sağlanamayacağı halkımıza duyurulsun.

Çatalağzı'nda belediye başkanlığı seçimine katılacak siyasi partilerin adaylarını bu ölçülere göre belirlemesinde fayda var.

Aksi halde, seçimlerden bir süre sonra kimse  " Yalan söyledik ey halkım !" demek zorunda kalmasın.

Erhan ÇAKMAK