AK Parti Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin hemen ardından yerel seçim startını verdiği gibi, "aday belirleme" çalışmalarına da çoktan başladı bile…

Ak Parti Genel Merkezi^nden gönderilen genelge ile yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday adayı olacak ilçe başkanlarının 24 Ağustos^a kadar görevlerinden istifa etmeler istendi.

Bu kapsamda Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer^in de Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olmak üzere görevinden istifa edeceği bildiriliyor.

Doğaldır, demokrasinin gereğidir, AK Parti üyesi olan herkes aday adaylığı için başvuru yapabilir.

Amenna !..

Asıl sorun, Ak Parti nin Ereğli'de, üstelik Halil Posbıyık gibi bir adayın karşısında seçimi kiminle kazanacağı olmalıdır.

Aday belirlemek AK Parti yetkili kurullarının işidir, il ve ilçe teşkilatlarının görüşü kamuoyu yoklamaları, mülakatlar, milletvekili görüşleri hepsi bir araya toplanıyor, sonuçta AK Parti Genel Merkezi tarafından aday belirleniyor.

Buna da amenna !..

Ancak, özellikle Ereğli bölgesinden seçilmiş olan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt un görüşü önem taşıyor.

Saffet Bozkurt un, İbrahim Sezer'e "yakın" olduğu biliniyor ama, işin ucunda seçimi kaybetmek riski de var.

Biz, gazeteci gözlemi ile kendi görüşümüzü aktaralım, gerisini AK Parti nin yetkili kurullarına bırakıp, Saffet Bozkurt un görüşünü soralım.

Bize göre, İbrahin Sezer'in, Halil Posbıyık karşısında seçim kazanma şansı yüzde sıfırdır.

Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi, Ereğli'de Halil Posbıyık'a karşı seçim kazanabilecek tek isim Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli dir.

Milletvekili Genel Seçimi'nde, seçime bir hafta kala Murat Sesli'den destek istendi, Murat Sesli'nin tek bir konuşması anında mitinge dönüştü.

Saffet Bozkurt bu tabloyu gördü mü, gördü…

Murat Sesli'nin nasıl bir etki alanına sahip olduğunu anladı mı, anladı…

O halde AK Parti nin Ereğli bölgesinden seçilmiş milletvekili Saffet Bozkurt'a soralım…

AK Parti Ereğli de belediye başkanlığı seçimini kiminle kazanır.

İbrahinm Sezer mi, Murat Sesli mi?

Bakalım Sayın Bozkurt  bu soruya makul ve mantıklı bir yanıt verebilecek mi

Erhan ÇAKMAK