Türk Telekom son dönemlerde peş peşe atılım içerisinde birçok yeniliği hizmet ağlarında,ülke geneli ve yerel yönetimler dahil sosyal sorumluluk projeleri ile birlikte görüyoruz.
Evet, iletişim adına pahalılık, maliyet, sözleşmeler ve kampanyalarla gelen iyileştirmeler olsa1 da iletişim sektörü bu yıl gerçekten çok pahalandı. Bir önceki yıla oranla yüzde (% 200-300) zamları görüyoruz.
Tüm GSM şirketleri v iletişim sektörü peş peşe zamları da açıkladı. Konuşma, dakika, saat, aylık vepaket , faturalı hatlar ve internet kampanyaları adına, sınırsız paketler adına, pek çok çalışma kampanyaları abonelere duyuruluyor.
Mesajlar iletiliyor. Telefonla onaylar alınıyor. Kampanya sözleşmesi yaparsan rahatsın yapmazsın vay gidene paralar oluyor.
Resmen yanıyorsun. Birde kampanya’ dan yararlanman adına geçmiş dönemlerden hiçbir abone kaydı üzerinden borcun olmaması çok önemli. Borç hanen arsa yararlanmıyorsun. Bunu
Da ilave edelim ve Telekom’un yeni çalışmaları hakkında bilgi verelim.
Türk Telekom’unYeni Nesil Şehirler ağı genişliyor
Sunduğu yerli ve milli akıllı ürün ve hizmetlerle yerel yönetimlerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayan Türk Telekom, tasarruf ve verimlilik projeleriyle donattığı Yeni Nesil Şehirler ağını yaygınlaştırıyor. Ulaşım, yaşam, sağlık, çevre, enerji, güvenlik gibi pek çok alanda çevre dostu çözümler sunan Türk Telekom, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamanın yanı sıra akıllı tarım teknolojileriyle verimliliği artırıyor ve maliyetlerde tasarruf sağlıyor.
- Türk Telekom’un akıllı şehircilik alanındaki çözümleri; trafikte geçirilen sürede yaklaşık yüzde 35, akaryakıt tüketiminde yüzde 30 tasarruf sağlanmasında ve yüzde 25 oranında daha az karbondioksit salınımı yapılmasında etkin rol oynadı.
Türkiye’de dijital dönüşümün lideri Türk Telekom, yerel yönetimlerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayan yeni nesil şehir dönüşümüne teknolojileriyle öncülük ediyor. Yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir ve güvenli şehirler inşa etmek amacıyla Türk Telekom tarafından başlatılan Yeni Nesil Şehirler projesi ile kent sayısı Edirne, Aksaray, Mersin, Düzce, Karaman, Kars, Kocaeli, Elâzığ, Antalya, Kütahya, Kırşehir, Denizli ve Konya’nın ardından Osmaniye’nin eklenmesiyle 14’e ulaştı.
Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden konuyla ilgili, “Günümüzde akıllı şehirler hem ekonomik hem de sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri. Sürdürülebilir ve güvenli bir şehir hayatı için kentlerin uçtan uca akıllı şehirler haline getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türk Telekom olarak, iletişim ve teknolojiyle ilişkilendireceğimiz her alanda ülkemizin dijital ve teknolojik dönüşümüne öncülük ederken, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması adına Türkiye’ye değer katacak projeler üretmeyi sürdürüyoruz. Bu projelerden biri olan Yeni Nesil Şehirler platformu ile ülkemize uçtan uca dijital çözümler sağlayan akıllı çevre, akıllı ulaşım, akıllı yaşam, akıllı ekonomi, akıllı toplum ve akıllı yönetim başlıkları altında sunduğumuz uygulamalarımızla, şehir hayatındaki yaşamı kolaylaştıracak çözümler sunuyoruz” dedi.
Türkiye’nin ilk entegre yeni nesil şehir projesi
Akıllı ürün ve hizmetleriyle yerel yönetimlerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayan Türk Telekom, ulaşım, yaşam, sağlık, çevre, enerji, güvenlik gibi pek çok alanda en iyi çevre dostu çözümler sunuyor ve birçok alanda verimlilik sağlıyor. Türk Telekom’un akıllı şehircilik alanındaki çözümleri bugüne kadar, trafikte geçirilen sürede yaklaşık yüzde 35, akaryakıt tüketiminde yüzde 30 tasarruf sağlanmasında ve yüzde 25 oranında daha az karbondioksit salınımı yapılmasında etkin rol oynadı.
Akıllı bisiklet ile sağlıklı ve çevreci ulaşım
Akıllı ulaşım sistemleri ile akıllı şehir çözümlerini entegre edip yaşam kalitesi yüksek ve güvenli şehirler oluşturulmasına katkı sağlayan Türk Telekom, Aksaray Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen proje ile kent sakinlerine çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım olanağı sunarken, elektrikli bisikletli ulaşım ile Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ne doğrudan katkı sağladı.
Belediyelerin dijitalleşmesine destek
Yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına özel anahtar teslim ve uçtan uca çözümler geliştiren Türk Telekom; Belediyelerin vatandaşlarıyla iletişimlerini güçlendiren, Sosyal Medya Yönetimi, Vatandaş İletişim Platformu, Mobil Anket ve Beyaz Masa Yazılımları ve Şehirlere Özel Mobil Uygulama çözümleri ile yerel yönetimlerin dijital dönüşümlerine katkı sağlıyor. Türk Telekom, bugüne kadar, 30’dan fazla yerel yönetime sunduğu yazılım çözümleriyle belediyelerin verimliliğini artırarak maliyetlerini düşürmesine destek oldu.
Bence bu projeler hayata bulmalı.
Değerlendirilmeli.
Yeni nesil şehirler ağı projesi önemli.
Dijitalleşme adına yapılan çalışmalar değerli.
Akıllı ulaşım, akıllı şehir ve elektrikli bisikletli ulaşımın startı, geleceğin şehirlerinin oluşturulmasının en önemli anahtarı olacaktır .Çağ dijital çağ. Bu konuda Türk Telekom’da üzerine düşeni yapıyor.
Hem de pek çok fazlası ile.
Türk Telekom’un geriye dönüşü muhteşem oldu.
DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANDI
Uluslararası ticaretin geliştirilmesinde ve engellerin kaldırılmasında, günümüze değin önemli görevler üstlenen ve 1 Ekim1994 tarihinden itibaren de adını “Dünya Gümrük Örgütü” (World CustomsOrganization-WCD) olarak değiştiren “Gümrük İşbirliği Konseyi“ (Conseil de CooperatıonDouaniere CCD) ilktoplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden esinlenerek, her yıl 26 Ocak gününü, DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ olarak ilan etmiştir.
Gümrük Kavramı, ilk çağlardan itibaren uzun yıllar, mali nitelikli bir vergi türü olarak anlaşılmış ve yorumlanmıştır. Ancak başlangıçta ulaşım imkanları elverişli şehir ve bölgeler arasında yapılan ticaret ve mal mübadelesi, milli nitelikli devletlerin kurulmasıyla uluslararası ekonomik ilişkilere dönüşünce, eski anlayış ve yorumlar zaman içinde geçerliliğini yitirmiştir. Özellikle sanayi devriminden sonra gümrük rejimlerinin; ticaretin yönlendirilmesinde, ulusalekonomilerin, uluslararası ticaretten daha fazlapay almasında, ulusal sanayinin gelişmesinde vefaaliyetlerinin teşvik edilmesinde, etkili bir araç olduğu ortaya çıkmış, gümrük vergisi ve kavramıda ekonomik bir içerik kazanmıştır.
Ancak zaman içinde gümrük rejimleri ve formalitelerinin karmaşık yapısının yanı sıra, gittikçe egemen olmaya başlayan himayeci görüşlerin; uluslararası mübadeleyi zorlaştırdığı ve ticaretin gelişmesine engel olduğu görülmüştür. Bu durum;1900 lü yılların başından itibaren, gümrük mevzuatı ve formaliteleri konusunda, uluslar arasında bir uzlaşma zorunluluğunu hep gündeme getirmiştir. Nitekim ilk defa 1922 yılında “Milletlerarası Ekonomik Konulara İlişkin Konferans” düzenlenmiş, fakat bu konferansta alınan, yasakların kaldırılması ve formalitelerin basitleştirilmesi kararları ise uygulamaya konulamamıştır.
İkinci Dünya Savaşından sonra tekrar başlatılan bu çalışmalar nihayet 1947 yılında olumlu bir sonuca ulaşmış ilk defa bir uluslararası ticaret kod’u, “Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması” ( GATT) Cenevre’de imzalanmıştır. Yine aynı yıl, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 13 ülkenin ortak katkılarıyla “Avrupa Gümrük Birliği Çalışma Grubu” oluşturulmuşturÇalışma grubunun; gümrük formalitelerini incelemek ve bunlar arasında mukayeseler yapmak,uygulanabilir ortak norm’lar tespit etmekle görevlendirdiği Gümrük Komitesi, ortak bir Gümrük Tarife Cetveli ve ortak bir Gümrük Kıymet Tanımı üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırırken, aynı zamanda, bu sorunlarla devamlı meşgul olacak, çözüm önerileri geliştirecek daimi bir “Gümrük Konseyi” oluşturulması düşüncesi de pekişmeye başlamıştır. Nitekim 15 Aralık 1950 tarihinde, Belçika’nın başkenti Bruxsel’de imzaya açılan 3 önemli uluslararası sözleşmelerden biri de “Gümrük İşbirliği Konseyinin Kuruluşuna İlişkin Sözleşme”olmuştur. Sözleşmeyi ilk imzalayan 17 ülke’ye daha sonra diğer ülkelerde katılmış, 1953 yılındada Türkiye, Gümrük İşbirliği Konseyi Kurulmasına ilişkin Sözleşmeyi resmen onaylamıştır.
1994 yılından itibaren “Dünya Gümrük Örgütü”adıyla anılan ve halen 168 ülkenin üye olduğu uluslararası kuruluşun, resmi çalışma dili İngilizce ve Fransızca olup çalışma merkezi de Belçika’nın Bruxsell şehridir. Kısaca özetlemek gerekirse, tamamen teknik bir kuruluş olan örgüt; kuruluşundan günümüze değin, gümrük mevzuatının basitleştirilmesi, ahenkleştirilmesi, ülkeler arasında, uygulanabilir ortak norm’lar tespit edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarıyla, uluslararası ticaretin kolaylaştırılmasında öncüdür. Gümrük ve Tekel Bakanlığı E Müsteşar Yrd. OguzAnter Dünya Gümrük Günü ve geliştirilmesinde, oldukça başarılı olmuş, önemli katkı sağlamıştır. Bir Genel Sekreter tarafından yönetilen Dünya Gümrük Örgütü; faaliyetlerini; Gümrük Tekniği, Nomanklatör ve Eşya Tasnifi, Gümrük Kıymeti Tespit ve Eğitimi, gibi 3 önemli konuda oluşturduğu Daimi Teknik Komiteler aracılığı ile yürütmektedir. Daimi Teknik Komitelerin hazırlayıp üye ülkeler tarafından onaylanan pek çok uluslararası sözleşmeler arasında; her bir eki birçok gümrük şlemini konu alan ve 31 ekten oluşan KYATO SÖZLEŞMESİ, malların geçici kabulü ile ilgili ATA KARNELERİ SÖZLEŞMESİ, EŞYA TASNİFİ ve GÜMRÜK KIYMETİ ile ilgili sözleşmeler önemli çalışmalar olarak gösterilebilir.
Türkiye'de kaç tane gümrük var?
Cevap: Ülkemizde 30 kara, 8 demiryolu, 102 deniz ve 64 hava olmak üzere toplam 204 gümrük kapısı bulunmaktadır. Kara gümrük kapılarında 29, demiryolu hudut kapılarında 5, deniz hudut kapılarında 43, hava hudut kapılarında 13 gümrük müdürlüğü bulunmaktadır.
Türkiye Gümrük Müdürlükleri Listesi
Türkiye gümrük müdürlükleri listesi hayli uzun bir listedir. Türkiye’nin bölgelerine göre düzenlenen bu gümrük müdürlükleri gümrük denetimine tabi eşyaların ithalat, ihracat, transit, antrepo işlemleri ile ülkemize giren ve çıkan küçük, büyük araçların işlemlerini yürütmekle yükümlüdür.
BÖLGELERE GÖRE TÜRKİYE GÜMRÜK MÜDÜRLÜKLERİ LİSTESİ
Türkiye’de 19 Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren 150 adedi faal, 14 adedi ise faal olmayan toplam 164 gümrük müdürlüğü vardır. Bu müdürlükler genel olarak Türkiye’nin bölgelerine ve iş hacimlerine göre dağılmışlardır.