Teknoloji ile aram pek yoktur. Örneğin hala akıllı telefon kullanmam. Hatta akılsız telefonumu dahi mecbur kalmadıkça açmam. Sosyal medyada bir tek Facebook'u kullanırım. Zaten sizlere de genelde oradan ulaşabiliyorum. Niye böyle davranıyorum, ben zaten sürekli halkın arasındayım. Çarşıda, pazarda, sokakta kısaca her yerde; genç, emekli, esnaf, işsiz, öğrenci, sporcu bir çok insanla hep ülke gündemini, Dünya da olan bitenleri konuşuyorum. Benim akıllı telefonum o insanlar, bugüne kadar benim bilgi kaynağım önce İNSAN olmuştur.

Bundan birkaç yıl önce görsel&yazılı medya üzerinden sürekli uyarılar yapılırdı, aman banka hesaplarınızı sosyal ağlarda kullanmayın, işte E-MAİL hesabınızı olur olmaz işlere açmayın gibi … Zaten o ağlarda pek işim yok ama o aralar bana gelen bir mesaj yüzünden panik olmuştum. Aklımda hep yapılan o uyarılar, bir de WESTERN UNİON üzerinden bir onay isteniyor . Hemen emekli maaşını aldığım bankanın telefonunu aradım ve benim yurt dışında herhangi bir para işim yok, ne para göndereceğim biri var nede bana para gönderecek kadar bonkör bir tanıdığım. Aman dedim benim şu kartı iptal edelim. Zaten aldığım İNSANLIK DIŞI emekli maaşı, bir de onu kaptırırsak 1 ay ne yaparız dedim. Telefondaki banka görevlisi hem gülmemeye çalışıyor hem beni rahatlatacak şekilde “ efendim, siz onay vermediğiniz için her hangi bir işlem yapamazlar ancak biz yine de sizin kafanız rahat etsin, kartınızı iptal edelim, yeni bir kart talebinde bulunalım” mealinde bir konuşma yapıyordu.

Neyse o akşam kart iptal edildi ve yenisi için talepte bulunduk benim eski akılsız cep telefonumla.

Ee sırtımdan büyük bir yük kalkmıştı, fakat şuna şaşmıştım, bunca insan içinde istedikleri hesaplara bir şekilde !!!! ulaşabilen bu kadar akıllı DÜZENBAZLAR, neden büyük varlık sahiplerine değil de benim Soğan cücüğü hesabıma takılmışlardı. Ayrıca akıllı telefonum olsaydı, onun akılına güvenip ZORT diye onaya basmış olabilirdim. Kendi kendime teselli veriyordum. Aradan ne kadar süre geçti bilmiyorum  GMail kutusuna yeni bir mesaj geldi. Zaten olayın size anlatmak istediğim yönü de bu taraf.  Mesaj yaklaşık olarak şöyleydi ;

“Değerli Süleyman abimiz, biz az önce hesabını heckleyenleriz. Hesabına baktığımızda emekli bir vatandaş olduğunu anladık ve hesabının ne derece boş olduğunu, eğer senin için yapabileceğimiz bir şey varsa lütfen bize ulaş, elimizden gelen ne varsa senin gibi emekli bir büyüğümüze yardım etmekten mutluluk duyarız”.

İnanın bu düzenbazlara; ülkemizdeki siyasilerden daha çok kanım ısındı, size anlatamam …