14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP Zonguldak'ta yine umduğunu bulamadı, milletvekili çoğunluğunu yine AK Parti'ye kaptırdı.

6'lı masa, 7'li masa derken,ittifak aşkına bol bol milletvekilliği dağıtan CHP, Zonguldak'ta CHP'nin üçüncü sırasına, yani seçilme olasılığı bulunan bir sıraya İYİ Parti'den kimsenin adını sanını bilmediği, genç ve acemi bir siyasetçiyi yerleştirdi.

Zonguldak'ın " Z " sini bile bilmeyen, üstelik öğrenmek için hiçbir çaba da göstermeyen "hazırcı" bir siyasetçi…

Armut piş, ağzıma düş siyasetin Doğa Şanlıoğlu'nun şahsında yansıması…

Görüldüğü gibi, seçim bitti Doğa gitti…

***"

Peki, Nuri Turpcu'nun siyasetini pek beğendiği CHP İl Başkanı Murat Pulat, Zonguldak CHP teşkilatlarını temsilen partinin genel merkezine ciddi ciddi itirazda bulundu mu?..

CHP Genel Merkezi'ne seslenip, " Ey benim genel merkezim !.. Siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz? Zonguldak'ın Z'sini bile bilmeyen bir siyasetçiyi nasıl seçilme olasılığı bulunan bir yerden aday gösterirsiniz" diyebildi mi?..

Diyemedi…

Zaten il başkanlığı döneminde kaydadeğer hiçbir siyasi çalışması bulunmayan Murat Pulat'ın seçim döneminde ya da ara sıra " laf olsun torba dolsun" türünden açıklamalarından başka bir şey yok ortada…

***

Şimdi bir de 14 Mayıs Milletvekili Seçimi'ne ilişkin "varsayımda" bulunalım…

CHP, Zonguldak ta seçime mutlaka ittifak halinde gidecekse, mesela, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol u üçüncü sıradan aday gösterseydi, seçilir miydi, seçilmez miydi?..

Büyük olasılıkla seçilirdi, CHP de son 20 küsur yıldır ilk kez Zonguldak ta milletvekili çoğunluğunu sağlamış olurdu.

Burak Erol siyaseti ciddiye alan, her ay periyodik olarak düzenlenen il divan toplantılarını kongre havasında gerçekleştiren, hitabeti yüksek, mesleki kariyeri son derece iyi, ilimizi ve bu ilin insanlarını çok iyi tanıyan, kendi kulvarında çok iyi bir siyaset adamı…

Eğer Saadet Partisi nde değil de, AK Parti'de siyaset yapsaydı şimdiye dek 10 kere milletvekili olurdu.

AK Parti böyle siyasetçileri kaçırmaz, mutlaka hak ettiği şekilde değerlendirir, üst üste seçim kazanması da işte bu nedenledir.

Neyse, geçmiş olsun diyelim, sözü burda bitirelim.

***

Bilindiği gibi CHP'de kongre süreci devam ediyor…

Bu arada parti içinde farklı görüşler öne çıkıyor.

CHP İl Başkanı Murat Pulat ın gitmesini isteyenler yanında, kalmasını isteyenler, hatta kalması için kendisini ikna etmeye çalışanlar var.

Kalmasını isteyenlerden biri de, CHP'nin vitrininde pek fazla görünmeyen, ancak partinin mutfağında son derece etkili ve hatırı sayılır bir yere sahip olan Nuri Turpcu'dur.

Sayın Turpcu, siyasetin içinde yoğrulmuş bir isim, belki bir bildiği vardır ancak CHP tabanı genellikle kendisi gibi düşünmüyor.

CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın değişmesi ve partisi adına siyaset, Zonguldak adına proje üretebilecek bir il başkanına sahip olması gerektiği yönünde genel bir görüş var.

Nuri Turpcu gibi CHP içindeki önemli ve hatırı sayılıp sözü dinlenen isimlerin, görüş beyan etmeden önce  parti tabanının sesini dinlemeleri isabetli olacak.

Erhan ÇAKMAK