Günümüzde neredeyse yazılı basın tiraj konusunda can çekişirken yerini sosyal medya ve televizyonlar almaya başladı. Tüm Dünya genelinde bu durum aynı. Yazılı basının duayen ülkelerinden olan A.B.D. de dahi bazı gazeteler artık dijitale dönerek “kağıt gazete” dönemini kapattılar. İngiltere de çok önemli basın kuruluşlarının da benzer yapısal değişime gittiğini görüyoruz.
 İnsanlar Dünya da olan biteni ya sosyal medya platformlarından ya da televizyonlar üzerinden öğrenmeye çalışıyorlar. Burada en büyük sorun “bilgi kirliliği”  ardından “yorumcu kalitesi” olarak ortaya çıkıyor. Size çok net bir örnek vereceğim, İran’da, Suriye’de ve Lübnan’da yaşanan İSRAİL vahşetinin ardından ekranlara çıkan “ uzmanlar” ! Bakıyorum şahıs 30 lu yaşlarında, hayatında Bayburt’tan öteye hiç gitmemiş, bildiğimiz hiçbir Üniversite’de konuyla ilgili bir kürsüsü yok, bölgeyle ilgili yayınlanmış tek bir kitabı yok, bölgenin sosyolojik, fizyolojik veya siyasal yapısıyla ilgili çok donanımı olmadığını , “az çok bilgisi olanların” hemen anlayabileceği arkadaşlara “ ORTA DOĞU UZMANI” deniyor ve moderatör merakla soruyor “ sayın … şimdi bölgede ne gibi gelişmeleri bekliyoruz. İran karşı yanıtı nasıl verecek? Ah be güzel bacım, daha İran yönetimi ne yapacağını bilemiyor, bizim garip yorumcu nereden bilecek ! Adam hayatında Ankara’dan öteyi UZAK DOĞU gibi görüyor. Orta Doğu uzmanı dediğin kişi Kudüs’teki EL-Halil şehrinin merkeze uzaklığı ne kadar bilir mi? Şehrin kontrolü şu an kimde? Gazze’deki insani yardım hangi sınırdan yapılıyor? Lübnan’daki yeşil hat niçin çizildi? Golon tepelerinde en güzel ne yetişir? ( laf aramızda zeytini çok meşhurdur). Suriye’de şu an olası bir savaş için her hangi bir hazırlık var mı? Ürdün kralı kime daha yakın bir çizgide? Bölgedeki Arap ülkeleri duruma nasıl bakıyor? İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI durumla ilgili ilk toplantıyı ne zaman yapacak? Olası bir çıkacak karar ne olur? Ee Orta Doğu uzmanısın ya her bir !!! şeyi bilmen gerekmez mi? Desen ki Lübnan konusunda bilgi sahibiyim, saygı duyarım. Suriye’de 3 yıl kaldım ve siyasal gelişmeleri yakından takip ettim dese ceketimin düğmelerini ilikleyeceğim. Ankara da veya İstanbul’da laci takımlarla hayatında hiç görmediğin ülkelerin kaderini daha kendi liderleri dahi bilmezken sen nasıl biliyorsun be evladım!
 Bilgi sahibiysen dinlerim, olasılıklar üzerinden bir yorum yaparsan eh işte bir bakarım ama UZMANIM diyorsan şıp diye teşhisi koyman lazım. Hatta yarın ne olacak onu bile söylemelisin. Ben uzman doktora gittiğimde kan ve idrar tahlillerine bakıp “ sizin şu rahatsızlığınız var, size şu ilaçları yazıyorum, 1 ay sonra tekrar bir bakalım” diyor. Ben uzman diye onlara derim. Amcasının, dayısının torpiliyle ekranlara çıkanlara itibar etmem. Vaktimi de boşa harcamam !