Ağırlık çalışmak denildiği zaman akla gelen ilk şey kas yapmak oluyor. Kas yapmak, internette gördüğümüz o koca adamlar gibi olmak düşüncesi ya da olmak istememe düşüncesi. Ağırlık çalışmanın bize birçok artısı vardır ancak bu artılardan birisi o koca adamlar gibi olmak değildir. Yani istesek te onlar kadar büyük olamayız. Yani bu yüzden bu düşünceyi kafamızdan atarak işe başlamamız daha sağlıklı olacaktır. Aynı düşünce kadınlar içinde geçerli, onlar ise ağırlık kaldırdıkları zaman erkek gibi olacaklarını sanıyorlar. Kadınlar ağırlık kaldırdıkları zaman erkekler kadar büyük olmazlar erkekler kadar büyük kas kütlelerine sahip olamazlar. Çünkü bu hormonlarla alakalı bir durumdur. Erkeklerin kadınlardan daha büyük kas kütlesine sahip olmalarının sebebi kas yapmak için en gerekli olan testosteron hormonu sayesindedir. Erkekte üretilen testosteron hormonunun kadında yalnızca 25te 1 üretilir . Bu da kadınların kas gelişimini büyük oranda engeller. Bu sebeple sevgili kadınlar AĞIRLIK ALDIRMAKTAN KORKMAYIN! Bu konuya açıklık getirdikten sonra gelelim ağırlık kaldırmanın bize faydaları nelerdir? Birazda bundan bahsedelim…

Ağırlık kaldırmak;

1)Kemiklerimizi güçlendirmeye yardımcı olur. Ağırlık antrenmanları kemiklerde geçici stres oluşturur. Bu stres kemik üreten hücrelerin aktif olarak rol almasına ve daha güçlü kemiklere sahip olmamızı sağlar.

2)Kan şekerini dengeler: Kandaki glikozun kas hücrelerine gönderilmesini sağlayarak kan şekeri seviyenizin düzenlenmesine katkı sağlar.

3)Sakatlık riskini azaltır: Egzersizler doğru formda uygulandığında kas, tendon ve bağlardaki hareket kabiliyeti artar. Böylece diz ,kalça ve bilekler sakatlıklara karşı güç kazanır.

4)Gücünüzü arttırır: Kaslarınız direnen bir kuvvete karşı kasılır, güçlenir ve şekillenir.

Ayrıca bunlar dışında düzenli yapılan ağırlık kaldırma antrenmanları, kas kütlenizin artmasını, yağ miktarınızın azalmasını, kalbinizin güçlenmesini, kemiklerinizin yoğunluğunun artmasını sağlar ve aynı zamanda depresyon riskini önemli ölçüde azaltır. Sağlıklı ve güçlü bir beden için ağırlık çalışmaya var mısınız?