Bu yazımda sizlere reformer (aletli) pilates hakkında öğrencilerimden sıkça aldığım sorulardan bazılarını cevaplamak istiyorum...

ALETLİ (REFORMER) PİLATES HAKKINDA  SIK SORULAN SORULAR

1)ALETLİ PİLATESE KİLO VERDİKTEN SONRA MI BAŞLAMAK GEREKİR?

Kilo verme sürecinde yapacağınız aletli pilates,sıkılaşarak kilo vermenize destek olur

ve vücudunuzda sarkma olmadan zayıflayabilirsiniz.

2)ALETLİ PİLATES HAFTADA KAÇ GÜN YAPILMALIDIR?

Durumunuza ve hedefinize göre değişmektedir.Derslere başladıktan sonra,eğitmeniniz ile gelişiminiz göz önünde bulundurularak yön verilmesi daha doğru olacaktır.

3)ALETLİ PİLATES İLE NE KADAR SÜREDE SONUÇ ALINIR?

Bu sorunun cevabı kişiye,hedefe,egzersiz sıklığına göre değişmektedir diyebiliriz.Joseph Pilates ‘’ 10 derste farkı hissedecek,20 derste farkı görecek,30 derste ise farklı bir bedene sahip olacaksınız’’ diye eklemiştir.

4)ALETLİ PİLATESİ KİMLER YAPABİLİR?

Reformer pilatesi yaş cinsiyet farketmeksizin herkes yapabilir.Reformer kelimesi ‘’yeniden forma dönüş’’ anlamına gelmektedir.J.Pilates pilates egzersizlerini sağlıklı bir vücudu hedefleyen tüm bireyler için tasarlamıştır.Kadın,erkek,çocuk,çeşitli sağlık problemi olanlarda aletli pilates yapabilir.

5)ALETLİ PİLATESİ KİMLER YAPAMAZ?

Aletli pilates hareketlerini yapmasına engel olacak herhangi bir fiziki rahatsızlığı bulunmayan herkes aletli pilates yapabilir.Omurilik ve eklem rahatsızlığı olup doktorlarının egzersiz yapmasına izin verilmeyenler ‘’aletli pilates’’ yapmamalıdır. Unutmayın kişisel,sağlık durumunuz ne olursa olsun herkesin yapabileceği bir egzersiz çeşidi vardır.

6)ALETLİ PİLATES BOY UZATIR MI?

Duruş bozukluğu ve yaşa bağlı olarak omurga zamanla eğilmektedir.Aletli pilates ile kaslar çalıştırılarak güçlendiriliyor ve daha dik bir duruş oluşuyor.Bu sayede postür olması gereken konuma ulaştığı için boy öncekine göre daha uzun görünüyor.Yani pilates boy uzatmıyor,siz doğru postüre ulaşıyorsunuz.

7)HAMİLE PİLATESİNE NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Hamile pilatesine doktorunuzun onayı ile birlikte gebeliğin 12. Ve 16. Haftaları arasında başlanabilir.Düzenli olarak uyguladığınız pilates egzersizleri doğum sırasında ve doğum sonrasında size fayda sağlayacaktır.

8)ALETLİ PİLATES GÖBEK ERİTİR Mİ?

Karın kaslarınızın güçlenmesiyle birlikte daha orantılı karın kaslarına sahip olursunuz.Özellikle doğum sonrası karın sarkıklığından şikayetçi olanlar için toparlanmada  iyi bir çözüm  olacaktır.Omurga kaslarınıçalıştırarak duruşu düzelten reformer pilates karın kaslarını da güçlendirerek bel bölgesine binen yükü de azaltmaktadır. Bunların yanısıra karın bölgenizdeki yağ oranının azalması yani göbeğin erimesi yapacağınız kalori açığı ile süreci hızlandıracaktır.

Genellikle merak edilen soruları 8 soruda toplayıp cevaplamaya çalıştım.Sizinde reformer pilates ya da egzersiz ile ilgili merak ettiğiniz sorular varsa @durmahareketet1 ve @movestudiokozlu hesabından bana ulaşabilirsiniz.

Hayatınızdan hareket hiç eksin olmasın,sağlıkla kalın...